Kittens

 

Momenteel geen kittens beschikbaar

Wij werken met een wachtlijst en fokken een paar keer per jaar met Perzen en Exotics. Mocht u interesse voor een kitten van onze cattery hebben dan staat het u vrij geheel vrijbijvend contact met ons op te nemen via ons (contactformulier) op deze website.

***************************************************************

Aandachtspunten bij aanschaf kitten

 

 • Perzen en Exotics zijn raskatten en behoren een stamboom te hebben. Hebben ze dit niet, dan is de achtergrond van de ouders niet duidelijk en dit kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er onbekende of erfelijke ziekten in de lijnen zitten. Vaak zijn deze katten of hun ouders zonder stamboom niet getest op erfelijke ziekten zoals Fiv (kattenaids), Felv (kattenleukemie), HCM (hartziekte), PKD (nierziekte), HD en/of Patella.
 • Denk goed na bij de aanschaf of u het kitten wil verzekeren voor kosten bij een dierenarts.
 • Vraag altijd kopien of inzage van de stamboom en testen.
 • Let er op of de moederpoes aanwezig is. Soms is de vader ook aanwezig, vraag of je deze ook mag zien.
 • Het hoort schoon te zijn in het huis waar de kittens opgroeien en gaan verblijven.
 • De kittens horen binnenshuis te leven, bij voorkeur in de woonkamer.
 • De kittens moeten in een schone omgeving zitten.
 • Het is gebruikelijk dat je pas bij de kittens mag kijken als ze 5 à 6 weken oud zijn, dit omdat ze zeer kwetsbaar zijn op jonge leeftijd.
 • Kittens mogen pas met circa 13 weken naar hun nieuwe huisje verhuizen. Dit is een regel van de kattenvereniging. Ze krijgen met 12 weken namelijk nog een vaccinatie. Als de fokker zeker weet dat er geen ent-reactie hier op komt, kunnen de kittens volledig beschermd verhuizen. In overleg met de fokker kunnen afspraken gemaakt worden het kitten te verhuizen na het wisselen. (16 á 17 weken). Tevens krijgen ze dan meestal hun stamboom mee.
 • Kittens die als huiskat worden gehouden zullen de stamboom verkrijgen na bewijs van castratie/sterilisatie.
 • FOKKER: Onder fokker wordt verstaan: iemand die 1 of meerdere nestjes fokt of de intentie heeft om met de aangeschafte kat te gaan fokken. Indien u als fokker geïnteresseerd bent in een kitten/kat van deze cattery vermeldt dan ook uw catterynaam en uw website adres in uw contact met de cattery. Vertel over uw eigen cattery: hoeveel dieren heeft u, wat is uw fokbeleid en wat is uw doelstelling. Hoe wordt het kitten/kat bij u gehuisvest? En, wat zijn uw plannen ermee?
 • BESCHIKBAAR: Het kitten is beschikbaar.
 • OPTIE: Een optie wil zeggen dat er interesse is voor dit kitten, een optie is niet bindend. Het is altijd mogelijk dat er een andere koper interesse toont, maar degene die als eerste interesse toont, heeft altijd voorrang. Een optie kan maximaal drie weken duren, afhankelijk van de leeftijd van het kitten. Voor kittens jonger dan 4 weken geldt de maximale termijn van drie weken en voor kittens vanaf 6 weken geldt een termijn van 1, hooguit 2 weken. Daarna dient de keuze te worden gemaakt voor een reservering ofwel u ziet van het kitten af.
 • GERESERVEERD: Pas als er een aanbetaling is gedaan. De hoogte van de aanbetaling wordt in overleg bepaald. Is het kitten gereserveerd dan kan er geen andere koper voor dit kitten komen. Een reservering is bindend. Indien de koper afziet van het kitten na de aanbetaling, dan krijgt de koper de aanbetaling niet terug. Mocht de cattery van de verkoop afzien, dan wordt de aanbetaling uiteraard terug betaald.
 • VERKOCHT: Het kitten is definitief verkocht als het volledige aankoopbedrag is voldaan, voordat het kitten is overgedragen of bij de overdracht van het kitten.
 • KOOPCONTRACT: Onder huiskat wordt verstaan: een kitten/kat waar nooit mee gefokt gaat worden (dus ook niet 1 nestje!). U tekent een rechtsgeldig koopcontract met daarin o.a. opgenomen: een fokverbod en castratieplicht voor de betreffende kat.
 • WEDERZIJDS CONTACT: Deze cattery fokt uit pure liefhebberij/hobby deze twee geweldige rassen en stopt er ook alle liefde en energie in die zij gewoon verdienen. Indien u een optie op een kitten heeft genomen of u heeft een kitten gereserveerd dan zult u door de cattery regelmatig, middels email, op de hoogte worden gehouden van de vorderingen van uw kitten. U krijgt dan ook fotootjes toegestuurd e.d. De cattery verlangt van u als (aspirant) koper ook betrokkenheid: neemt u zelf ook geregeld contact op om te horen hoe het met uw toekomstige katje gaat en/of beantwoordt de mailtjes die u van de cattery krijgt. Laat u niets van u horen dan kan dat reden voor de cattery zijn om de optie, reservering of verkoop ongedaan te maken.
 • Een goede fokker adverteert via de rasvereniging of op advertentie-sites die er speciaal voor raskittens zijn zoals www.kittentekoop.nl

 

Copyright (c) 2013 www.catteryachaemenes.nl. All rights reserved